Tuesday, April 28, 2009

Jalan-jalan and Shopping

Salam all...after berpenatan sepanjang last weekend, travelling from KL to Ipoh to my sis-in-law house and back to Ipoh and KL, badanku ini terasa amatla penat...plus sempat jugak buat presentation slides for the 'V' Day...and also baca thesis drafts of final year students...hehe...

Mase on the way to my sis-in-law house, my father-in-law tanye, 'Aliaa tak pening ke membaca dalam kereta?'...hehe...sebenarnye dah terbiasa...I still ingat kata2 my lecturer, Assoc. Prof. Dr.Hussain Salleh...dia kata supervisor dia masa kat US dulu ckp, kene biase kan diri membaca walau kat mane kite berada termasukla dlm kereta...wlpn pening, but u must get used to it...hehe...so kawan2, rajin2 la membaca k...supaya otak kita sentiasa diasah and masa kite tak terbazir macam tu saje...(^_^)v...

Smlm dari Ipoh, sempat singgah kejap kat Jakel Simpang Pulai beli kain...pastu terus gerak balik KL...lepas tu anta my mom-in-law kat Plaza Hotel KL sbb dia ada kursus...lepas check-in, bawa dia ke Sogo beli makanan...So hubby and me canceled our plan nak shopping barang2 dapur kat Jusco...instead, kami beli kat Sogo jer...hehe...lepas anta mak mertua balik ke hotel, kami terus balik rumah kat UPM...bagi ikan makan jap (sbb risau kot2 diorang mati ke ape kan) and amik parcels kat luar rumah (they're mine of course...:p...)...lepas tu terus ke suatu tempat yg baru buka di Bangi before heading to my mom house in Cheras...heheheh...dah lame diriku menanti pembukaan kedai ini.....Tadaaa...



Ini dia Ariani Gallery yg baru saje dibuka kat Bangi...lepas ni senangla org2 kawasan sini nak pegi...tak payah pegi KL punye...last week I went to Ariani Mutiara Damansara...alang2 pegi IKEA, pegi terus la ke Ariani cawangan sane...gune GPS lagi...haha...nasibla hubby ku ini sporting sgt...(^_^)...dekat sane dah tapau beberapa helai...so kat Ariani Bangi ni saye beli 2 -tone chiffon plain shawl and inner tudung...hehe...dpt diskaun 12% sebab dah jadi member mase kat Damansara...Ini dia set inner and shawl yg saye beli...sebijik mcm ni sebab saye nak yg sebijik mcm patung ni pakai...sbb stok utk both inner and shawl ni dah abis...hehe...so staf dia kena la buka tudung kat patung ni...kuikuikui...


Selepas bersungguh2 'menuntut ilmu' dgn staf2 nye cara2 nak pakai shawl, baru la melangkah keluar kedai...hari tu dah blaja kat Damansara tapi saje je seronok2 nak suruh diorg ajar...hehe...ok...kali ni hasil tuaian sikit je...sbb dah byk dah koleksi...saje nak try Ariani punye...:-)...


Last 2 weeks beli tudung full lycra A****i...but I'm very dissapointed with the quality of the jahitan dkt awning tudung...tak kemas...and the material used is fair in quality...I've tried other brands before..Sri Munawwarah, DeZahra and Nur Barakah...I can recommend that DeZahra quality is better than A****i...DeZahra full lycra tudung is much2 better...the quality of the material is really good...and you'll look really nice when u wear it...I've recommended it to my friends also...sesiapa yg belum penah try tudung DeZahra, u can try...then u can compare the quality with A****i...FYI, I will send my A****i full lycra for repair...haha...nasibla ada sorang Sis ni baik hati nak repairkan...Thanks Kak...:-)...smlm tgk full lycra kat A****i Bangi pun same jugak jahitannye...so mmg diriku ini tidak tersalah beli la hari tu...

Latest personal research saye ialah terhadap brand2 tudung yg terdapat kat Malaysia ni...hehehe...lepas ni bole buat review pasal semua2 tudung2 ni...DeZahra, Sri Munawwarah, Hajaba, Ariani and Nur Barakah...cewah mcm nak tulis review paper anta kat journal pulak..hehe...and not to forget other D.I.Y tudung yg kualiti nye mmg setanding and lagi baik dari yg butik punye...so my friends, we need to spend our money in the smartest way...beli yg kualiti tinggi dengan harga berpatutan...:-)...tudung butik ni mmg mahal...tapi pandai2 la k...beli yg termampu ok la...just to try and have personal experience on it...:-)...

Ok...that's all...wanna continue working on my presentation slides...Daa...

p/s: nanti Ariani nak buka cawangan Shah Alam...Congrats to Sharifah (my friend) sebab dapat jadi model sementara Ariani for TV promotion...I'm happy for you babe...:-)...

9 comments:

zuhairbaik said...

ko mmg tudung die hard fan kan.. habis kat department pn semua lecturers dah asyik borak psl tudung je.. huhu

Puan ALeya said...

hahaha...semua dah ter'influenced' dgn fashion baru tudung kan...hehe...sbb mmg cantik compare dgn dulu2...:-)...

dah beberapa org dah aku tolong belikan tudung...mmg aku suke aktiviti ni...hehehe...

- z L a - said...

mmgla sebenarnye..design je cantik tapi quality kureng sket..paling xsuka lycra dia..tp design multicolor pn aku xberkenan sgt..yg cheko je aku fanatic sket..stok dia bertukar tiap2 hari..xtetap pn..so ikut nasib badanla klu ko datang pada hari yg design cantik..

Puan ALeya said...

kebetulan mase kat damansara, design dia mmg cantik2...tu yg aku amik beberapa helai smpai layak jadi member...hehe...

tapi ada satu tu yg mcm burberry..cantik...aku amik satu...hahaha...

Bernard's tHe FreE tHinkeR said...

burberyy???? wanna to see

Puan ALeya said...

hehe...mmg cun..warna goldish brown...:-)...ada satu lg warna merah hitam...tapi aku beli satu je sbb harga dia mmg 'cantik' jugak...hehehe...

oneyani said...

yani pon bole je baca buku dlm kete..hehhe tah xrase pape..infact ms naek flight dulu akak sebelah tego xpening ke bc mag dlm ni..yani ckp la..xde rase pape pon..hahahhaha

mayb ats penerimaan masing2 kot..kalau kite da fokus xde nmpk pape dah kt tepi

byk nye duet u..shopping je eh!hehehe

Puan ALeya said...

pening ke membaca dlm flight?..i pun ok jer...hehe...mmg sbb kite dah biase...hehe...

takde la byk duit...tapi bole la nak beli2 barang yg diperlukan...pada harga berpatutan...hehehe...

Ninie Shops *Tudung AND Others* said...

wahhh..jadi pengkritik tudung dah ye...hihi. bagus jadi consumer yg bijak...btw, jom try my latest tudung..dah ada a lots of improvement now...tq