Wednesday, July 1, 2009

Back to Work...

Salam...today I'm back to work as a tutor after a long study leave...this sem i'll handle the 'amali' of Process Control and Instrumentation subject...I've just came back from Kursus Kenegaraan di Ulu Sepri, Rembau on Monday...masih terasa sengal2 lagi otot...the Kursus was a very good course for us Malaysian...mengigatkan kembali tentang sejarah Tanah Melayu dlm menuntut kemerdekaan...tentang Perlembagaan Negara...sehingga lah apa yg Malaysia sudah ada dan hadapi skrg...

I'll write an entry or perhaps two entries regarding the BTN course...

Fikiran terasa tenang kat sana...jauh dari segala kesibukan kerja...dpt menumpukan perhatian...enjoy semua aktiviti...menghayati sejarah negara...dpt kenal dgn ramai kwn yg pastinye semua golongan professional yg bakal melanjutkan pelajaran ke luar negara...ada juga doktor2 pakar yg ingin menyambung kepakaran mereka di luar negara...akauntan dan arkitek yg ingin meneruskan kepakaran atau pengajian dlm bidang masing2...so much to be shared...

For me, BTN is NOT a 'boring' course like other people might say...I love and enjoyed the course...org yang mengatakan BTN ni bersifat perkauman mungkin tidak menumpukan perhatian dan tidak berminat langsung sepanjang kursus dijalankan...jadi terjadilah statement yg bersifat 'bias' begitu...kalau nak tahu ape yg dilakukan di BTN, silalah membuka minda dan hadir ke kursus BTN yg diadakan setiap bulan...

I will collect some pictures from my group mate yg juga merupakan tutor UPM and will plan what to write for my next entry...:-)...

Till then peeps...Selamat bekerja dan berkhidmatlah dgn seikhlas hati...be in the front line...jgn takut utk maju...

Ok...take care..Wassalam...

4 comments:

zuhairbaik said...

seronoknyer.. tak sabar nak serahkan segal tugas2 aku ni kat ko.. huhu.

animedi said...

salam alia..kak imm ni ex kpm (sama batch ngn kak nik. Nak tanya ja..if don't mind..alia plan sambung phd kat mana nanti? kak imm kat netherlands s'rang. Tgh pening nak cari tempat nak sambung study. Kena amik food engineering gak..tp under USM.Masih tgh mencari2 tempat..dah ada option..tp byk weighing factor kena ambil kira..
setuju ngn alia..btn mmg best..especially kat ulu sepri. Ala kak imm lupa la nama pakcik yang ajar kawad tu. dia ada lg tak? pakcik tu dah tua2 sikit..dia baik dan best sgt..

Puan ALeya said...

Salam kak imm...nama pakcik tu Pak Nizar...hehe...mmg kelakar and best sgt dia tu...kat ulu sepri ni mmg khas utk luar negara rasenye...sbb semua peserta dari negeri2 yg berbeza hari tu...

Aliaa pun masih tgh plan lagi..kak imm skrg ada dkt netherlands ke atau pilihan utama skrg netherlands tapi masih belum fly ke sana?...

animedi said...

Kak imm s'rang tgh buat master kat wageningen, netherlands. Insya Allah bulan 8 ni balik. Tak mau dah sambung study kat sini.cukupla 2 tahun. Igt nak buat kat negara lain, UK, NZ..takpun malaysia. Sebab tgk cam alia..member2 yang buat master kat malaysia, semua dah publish paper. Kak imm amik master mix mode. 6 bulan ja thesis. Tak sempat publish paper pun..