Friday, July 17, 2009

Little Perak in Bangi...

Salam..hehe...menarik tak tajuk entry kali ni...tadi lepas keje, terus ajak hubby makan kat luar sbb tak larat nak mengemas2 dapur mlm ni...sbb mlm ni nak balik Ipoh...hehe...Jadi, kami pun terus ke Bangi cari tmpt nak makan...Lepas tu, jumpe la cafe di bawah ni...


Ini dia...Nu-in Corner, Little Perak in Bangi...


Hehe..mmg best sgt rase bile jumpe satu cafe yg ada nama Perak di tgh2 Selangor ni...hubby pun kate dia seronok dpt jumpe cafe ni (sbb dia orang Perak sejati....Ipoh mali lagi...)...kuikui...So, makanan yg kami makan ialah Nasi Lemak Ipoh...hehe...ada juga Nasi Lemak Perak...tapi Nasi Lemak Ipoh ni nmpk lagi best...

Nasi Lemak Ipoh

Sedap betul nasi lemak ni...Sambal sotong dia, ya ampun...sedapnye...nasi pun best...Rendang ayam pun same...hehehe...

Air yg kami minum, jus mangga (for me) and Teh Tarik Ipoh (untuk beliau rakyat Ipoh)...hehe...teh tarik ni..rase dia lain dari yg lain lemaknye...tak terlalu manis mcm yg biasa kite minum kat kedai mamak tu...Ni rasa dia milky but light..Rasa mcm dia letak whipped cream dlm tu...hehe...dia punye frothy, ade la nak dekat seinci tingginye...:-D..mmg puas hati...

Teh Tarik Ipoh and Mango Juice

Saye juga ternampak ada keratan majalah yg ditunjuk kat kedai tu..Katenye kedai Perak ni ala2 Starbuck suasana dia...So ape lg, alang2 Starbuck pun saye sudah ban, bole la jimat duit pegi Little Perak ni...Dekat sini ada jugak Frappucino, Cappucino, Latte...lepas tu, kebanyakan makanan and minuman yg dijual, mesti ada nama tmpt kat Perak. Contohnye, Mee Bandung Menara Condong (if I'm not mistaken la...but nama Menara Condong ni mmg ada..:p)...nama Tanjung Malim pun ada...so, kawan saye Cik Firah bole la dtg makan kat sini...bwk sume warga Tanjung Malim dtg...kuikui...

Glamer model2 ini...hehe...

Setakat ni saje la story pasal mkn2...nak kemas baju..malam ni around 10 pm nak bertolak balik Ipoh...mari bercuti2 and tenangkan fikiran (tapi bawak kerja yg melambak ni jugak balik skali)...hehe...kat sane takde internet...jadi kurangla gangguan..hehe...hopefully dpt manfaatkan sepenuhnya masa kat sana...:-)..

Till then peeps..Salam...

1 comment:

MaiZatuL said...

suka kedai nie...pernah mkn...huhuhuhuh...sila la lg jln2 cari mkn...