Friday, February 6, 2009

Shopping Tudung Hajaba...

Hola....petang ni i'm quite free...pagi td dah gi meeting utk pertandingan Malaysian Technology Expo...balik je from the meeting, terus gi jumpe dr.siti aslina from Chemical Eng. department nak pi tgk kain crepe terbaru dia bawak...dia dah call dr last week...tp arini baru sempat dtg...kain2 tu semua cantik...*sbb harga dia pun cantik*...ngehngeh....dah ade berkenan kat satu kaler tu...tp tak amik lg...sebab nak pikir dulu...repayment period bole 3 kali...:p....

Pas jumpe dia, i went to my own department at level 3 to rest...tibe2 terasa nak buat something yg dah lame xbuat...iaitu bershopping time solat jumaat...so i called my hubby and asked him to drop me at bangi because i wanted to go to Hajaba boutique...nak tgk2 tudung...then hubby bole smyg kat masjid bangi...mule2 xjumpe kedai tu...pastu i asked hubby to drop me kat depan area hospital an-nur tu and i will find the kedai by myself...cari2 tak jumpe...last2 pegi kat Serenity Spa (tmpt slalu i buat spa tu) & asked the staff...btw,hajaba & serenity spa are under the same management, Leesa formula...so the staff told me the direction...rupenye kat blok lain kedai hajaba tuh...dah ke arah kompleks pkns...but aku xkesah je jalan kaki...janji dpt jumpe kedai tuh...heheheh....so i walked about 5-10 minutes to the seberang jalan shop lot tu with my heels & baju kurung...*mcm xcaye je aku sanggup*...hehe...last2 masukla pintu kedai hajaba...

masuk2 je kat situ,terus tanye kat mane tmpt tudung...rupenye kat 1st floor...tangga dia punye la curam & berpusing2 nak naik...tp aku redah jek...hehe....sampai je kat atas,terus jumpe tudung...btw,tudung yg Ekin (Mawi's wife) pakai tu, is hajaba's la...hehe...tgk byk tudung cantik...so i beli la beberapa utk 'buah tangan' bawak balik umah...hehehe....

time dlm hajaba tuh,punye la ramai wanita2 yg keluar masuk...dari awal dtg, smpai la aku dah bayar, still ade lg yg dtg...laku sungguh...for me, it's a gud thing...wlpn kite menutup aurat, tp fashion tetap fashion...maybe by the emerging of this new fashion for scarf, muslim women will get interested to wear hijab...insyaAllah....skrg tudung pun dah cantik2...dulu2 kan asik fesyen tudung bawal jer...hehehe...

ok..that's all i want to share..till then.:-D...

3 comments:

Encik Azrin Yang Garang said...

he he he.. up to date dengan fashion. nanti kalau nak datang sini bawak tudung banyak2. orang sini always kagum dengan fashion tudung orang malaysia.
bila plan nak submit borang cuti belajar?

Puan ALeya said...

hehe...yeke...i'll sure bring millions of tudungs if ade rezeki pegi sane...

nak try submit end of this month...tp x gi kem btn lg...hehehe...

Nazifah said...

Salam.. boleh x nk tnyer..
kaedai hajaba tu katne? my mum from kg ade pesan blikn tudung kt situ..
pkns tue saya tau.. Saya pun tau area restaurant wong solo, bank muamalat, hospital al-zahra...

So hajaba ni area mane ek?