Thursday, March 5, 2009

NiGht Out With Hubby...:-)...

Hello...semalam lepas kerja, mintak hubby tolong bawak pegi bangi jap...nak pegi 'melawat' butik Hajaba...nak tengok2 tudung...sebab ade tudung baru dah sampai...so dalam kul5.30 tu kami bertolak dari UPM and sampai sane nak dekat pukul 6...bile sampai sane, kami tgk mmg bykla tudung baru sampai...tujuan dtg Hajaba sebab nak belikan tudung utk org lain..bukan utk diri sendiri...tapi takde sgt tudung yg berkenan di hati...except for the new design yg baru sampai...mule2 ingatkan nak amikla satu for me...tapi after discuss dgn hubby,akhirnye i beli jugak design baru tu...but not for me...utk org lain...kirenye nak bagi hadiah kat org lain la ni...hehe...lepas tu rase sedih jugak sebab takde satu utk diri sendiri...finally,cari punye cari,jumpe la satu tudung tu...so dptla sehelai...:-)...hubby kate, nak bandingkan dengan semua tudung kat Hajaba tu,tudung yg i tgh pakai lagi cantik...hehe...credit tu my dearest Ninie...:-D..
So,hasil belian tudung adalah 4 helai...1 for my supervisor...2 for other people...and 1 for me..:-D...

Dalam butik Hajaba

Ok...after grabbing a few tudungs from Hajaba,we headed home to have dinner and to perform maghrib's prayer...at 8 p.m., we headed to MidValley Megamall pulak....because hubby wanted to buy some books at MPH...and i also wanted to buy something for myself...PLUS,hubby nak belanja tgk wayang!!!...after 2 months married, last nite was the first time we watched movie together...sebab terlalu busy...weekend pulak takde je kat umah...so,hari bekerja je la yg tinggal....kami nak tengok cerita Upin & Ipin...hehehehe....so bile sampai,kami beli tiket dulu,pastu pegi ke MPH...

Dah 4 bulan tak dtg MPH Mid Valley...huhu...

Mase hubby tgh pilih2 buku, i 'mintak izin' jap nak gi Metrojaya...nak beli barang...hehe...pegi Metrojaya sebab nak pegi Benefit Cosmetics counter...comel je kaunter Benefit yg warna pink tuh...sebenarnye this is the first time nak beli barang kat Benefit...sebelum dtg ni,i dah buat research sikit pasal makeup base...I nak cari makeup base yg sesuai utk kulit i yg agak oily sikit nih...so,menurut kajian,Benefit ada satu produk yg sesuai utk kulit berminyak...mule2 berminat nak beli Strode Cream from MAC..tapi tak jadi...hehe...so akhirnye,beli dr.feelgood from Benefit...It is blended with Vitamin C to help smoothen away the fine lines and at the same time leaving skin feeling and looking more silky, flawless and matte to the touch..hehe...harap2 sesuai la produk ni...:-)...


dr.feelgood balm from Benefit

Benefit ade keluaran terbaru..CORALista...sejenis blusher powder..promoter tu siap pakaikan lagi kat muka..cantikss...hehe...tapi tak beli pun semalam...sebab i punye Dior blusher pun byk lagi...bape tahun lg nak abis pun taktau...hehe..tapi bole dipertimbangkan jugak nak beli since CORALista tu warna peach...hehe...sebenarnye my Dior 2-way-cake-foundation pun dah tinggal sikit...rase mcm nak try yg lain sebab dah lame sgt pakai yg ni...since mula2 kerja dulu...boring la pulak tibe2...hehe...so survey jugakla Benefit punye...tapi tak beli jugak sebab ingat nak balik umah dulu buat kajian lagi..hehe...nak tanye pendapat ramai org terutama my cousin, Hana..seorang makeup artist yg berbakat...:-D...sesiapa yg ade pendapat,bole la share dgn saye ye...:-)...

Btw, MAC ade buat party smlm kat Concourse area..mmg happening la..sempena nak lancarkan koleksi baru MAC HelloKitty...ramai gile org...semua dressed-up in black...hehe...i pun pakai black...tapi sebab ramai sgt org,malas lak nak join...semalam MAC anta sms jugak kat phone utk inform pasal bende nih...tapi nak masuk kedai MAC pun ramai....so batalkan je niat...tapi sempat la amik gambar lepas org semua dah balik...:-)...


Hehe...waktu amik gambar ni dah pukul 10 mlm.sebab tu org takde...tapi kami ade lagi sebab nak tgk wayang pukul 11.15 p.m...

So,lepas beli makanan utk dimakan (lapar tetibe), masukla wayang pukul 11.15...pukul 1,wayang pun abis and terus balik rumah...rase seronok sgt...dah lame tak tgk wayang...ade la 4 bulan termasuk 2 bulan sebelum kawin...mak i tak kasi keluar selalu time nak dekat2 kawin dulu sebab nanti tak manis...hehe...tapi bile dah kawin lagi seronok keluar,balikla lambat mane pun tak kesah sebab dah suami isteri..pastu terus balik umah sendiri jer...jadi kesimpulannye,perkahwinan ni adalah sesuatu yg indah and membawa keberkatan...:-)....

Ok,till then...nak pi masak sikit for lunch...:-)...seronok betul hidup org yg tgh study leave ni...hehe...tata...

4 comments:

z L a said...

aihhh..bahagianye hidup org berumahtangga ni...

Puan ALeya said...

tulaa...mmg bahagia...jd kahwinla dengan segera...

aku rase ko nih dah sakit rindu nih makcik...hehe...

z L a said...

besela..rindu tu mmg always ada..cuma sakitnye tu datang on and off je..huhuhu

the girl in stiletto said...

oh no! i miss midval :(