Sunday, March 22, 2009

Happy 25th Birthday Hubby...

Salam all...yesterday (21st of March) was my hubby's birthday...we went to One Utama to buy his birthday pressie and to dine there...:-)...

My husband...:-)..

Saya membuat keputusan utk blanje dia mkn nasi berlauk sebab suami saye tak brape mkn sgt kek and dia lagi suke makan nasi....hehehehe...setiap kali beli kek,mmg dia mkn sikit je and yg bahagian yg lebih besar tu,saye la yg makan...tu yg badan semakin berisi tuh..kihkih...last year we celebrated at Equatorial Hotel Bangi...and I surprised him with a big chocolate cheesecake specially made by Equatorial's chef...cewahhh...hubby was so happy...nasibla dia suka chocolate...dia layan jugakla cake tu...

For this year's birthday, both of us decided to buy anything that one of us wants for birthday...Hubby really wanted a new football boot...dia lagi rela beli football boot dari blanje makan...hehe...tp xknla pulak xblanje makan kan...tak syokla mcm tu...:p...

So,misi kami mencari boot kesukaan hubby bermula dari isnin lepas lg sbb saye yg nak pegi awal to survey for the boot...pada saye,biarla dia beli boot yg dia betul2 suke...jadi kami pergi pusing seluruh MidValley and The Gardens...masuk setiap kedai sukan yg ade..but to my astonishment, mmg takde yg best...huhuh...so kami pun balik rumah without buying anything from there...from Tuesday sampai la ke Friday,mmg byk keje and tak sempat langsung nak keluar jauh2..so hubby kate nak pegi kedai sukan al-ikhsan kat bangi nak tgk kot2 ade yg best...hmm,takde jugak kat situ...we ended up buying pizza at San Francisco Pizza...hehe...

So,semalam la baru saye buat keputusan nak gi cari kat One Utama...rasenye kat situ mesti ade punye...so dlm kul 1 p.m. smlm,kami pun pegi ke One Utama...nasibla dpt parking,ramai betul org...smpai2 je kat sane, terus blanje hubby makan asian dishes at Old Asia...mcm biasa la,mkn nasi dgn lauk yg byk...hehe...lepas tu kami search for surau utk solat dulu...then,bermula la misi mencari...

Masuk Nike,tak jumpe yg diidamkan...pastu masuk Adidas kat sebelah tu,baru la ade sinar2 harapan nak jumpe yg best...hehe...at last, hubby pilih Adidas Predator...hubby mmg nak cari warna putih sebab dia suke boot warna putih...:-)...pastu my eyes were caught by a pair of boot beside Adidas Predator that hubby's bought...it's grey in color...lain daripada yg lain..and bile amik,nmpkla kat atas boot tu ade tulis Leo Messi...huh,patutla nmpk grand jer...hehe...hargenye pun amatla grand jugak nak mencecah rm800...hehe...

Birthday pressie for hubby...Adidas Predator...:-)...

Lepas beli tu, kami pun masuk ke kedai yg combine jual barang2 Seed, Padini, Vincci, etc...ade sale 50%...hehe...hubby pun beli la baju and seluar utk pakaian pegi keje...saye tak beli ape2...takde yg berkenan di mata...lepas tu masuk kedai kasut Lewre...saye nak cari kasut...tp tak jumpe yg berkenan di mata jugak...so lepas tu kami pun balikla ke rumah...saye TAK beli ape2 k...i repeat, TAK BELI ape2...hehe...but i'm happy dpt belikan hadiah utk hubby...:-)...

Ok, itu saje la cerita sepanjang hari 21 Mac 2009...mlm tu kami melepak saje di rumah tgk AF7...hehe...Happy 25th Birthday hubby...

Minggu dpn ikut hubby outstation pi Melaka...seronoknye berjalan2..:p..hehe...
p/s: rase mcm nak buat surprise for hubby...tgh pk ni...hehe...

5 comments:

Bernard's tHe FreE tHinkeR said...

happy bday to eppy

Ninie Shops said...

happy bithday to ur hubby aliaa.. xjd pegi Cheng Ho ke?

Puan ALeya said...

tak jadi la ninie...tapi mmg teringin gak nak pegi nih...hehe...

Madam Hana said...

eppy besday husband alia. kehkehkeh..
sama bulan ngan umar si raksasa & makyah yer.

Puan ALeya said...

hehe...okeh...thanks for the wish k...(bg pihak eppy)...hehe...